05-10-09

Moeskroen - KMSK Deinze 1 - 12

Dit weekend keken we de rood-witten uit Moeskroen in de ogen. Vorig jaar troffen we elkaar enkel thuis waar we een verdiende 3-0 overwinning uit puurden. Het was dus een eerste kennismaking met hun mooie accommodatie (Centre de formation). Na een deugddoende overwinning van vorige week, verkoos trainer Thierry voor het zelfde recept : een "extra-large" opwarming zodat de 9 motortjes van bij de aanvang op toerental draaiden. Twee verrassende gezichten tijdens de opwarming. Robin kwam de zieke Gentiel vervangen in doel en een popelende Jens nam terug deel aan de opwarming. Hopelijk krijgt hij deze week groen licht en kan hij bij de groep terug definitief aansluiten. Ook geen Jonas in de ploeg, de beurtrol wees hem aan als versterking voor de U9.

Met de wind letterlijk en figuurlijk in de zeilen gingen onze jongens van start. Thierry had er in de kleedkamer op gehamerd om van bij de start het heft in handen te nemen. Dat het slimme jongens zijn, weten we : ze hadden de les goed begrepen. Met zwierig voetbal tikten ze de bal rond. Gelanceerd vanuit de verdediging vond het kwartet Milan, Linus, Ward en Robbe elkaar wonderwel. Kansen stapelden zich op en werden met de nodige efficiëntie afgewerkt. Milan opende de score. Linus (2), Robbe (2), Ward en Elias dikten de score  in de eerste helft verder aan waardoor we gingen rusten met een geruststellende score (0-7). Pluim ook voor onze verdedigers die scherp waren in de duels en sneller op de bal waardoor slechts enkele kansen werden weggegeven. Een bal op de paal was het gevaarlijkste rood-witte wapenfeit.

Tijdens de rust verzette onze trainer denkwerk: Thierry vatte het plan op om met de posities te schuiven. Verdedigers werden aanvallers en omgekeerd. Ook Dante mocht zich terug uitleven als nummer 10. Het derde kwart begon nog sterk met een pegel van Dante (vrije schop 0-8) en een minuut later kon ook Sam zijn scorend vermogen etaleren (0-9). Toen begon ons spel te verwateren, het raderwerk stokte. Moeskroen kwam beter in de match. Tijd voor Robin om zijn kunnen te demonstreren. Iets wat hij met verve deed. Enkel op een kopbal moest hij zich gewonnen geven. Het flitsende van de eerste helft kregen we niet meer te zien. Toch bleven de jongens er voor gaan waardoor de nodige kansen werden versierd. Milan ontbond nog eens zijn duivels. Hij bood eerst, na goed storend werk, Sam zijn tweede goal aan en plaatste vervolgens zelf een dubbel orgelpunt door nummer 11 (op pas van Sam) en 12 binnen te leggen. Knappe overwinning, meer moet dat niet zijn. Proficiat aan spelers en trainer Thierry. Iedereen gelukkig, ook Jonas want de U9 sloot zijn wedstrijd eveneens winnend af.

Resultaten

21:54 Gepost door U11 KMSK Deinze in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.