01-04-10

RC Waregem - Deinze 1 - 5

Maart staat tezamen met april geboekt als de hoogmaanden van de Vlaamse wielersport. Oost-Vlaanderen en meer bepaald de regio Oudenaarde vormt hierbij de uitverkoren stek. Afgelopen weekend stond hierdoor Gent-Wevelgem op het programma. Met Deinze als startplaats betekende dit dat de voltallige U8,U9 en U10 op verplaatsing dienden te spelen. Racing Waregem toonde zich hierbij een goedschikse gastheer.

Twee ontmoetingen eerder dit seizoen eindigden echter telkens onbeslist. Zondag speelden we tegen hun tweede elftal, een op papier  iets mindere tegenstander dan hun sterker A-elftal. Onze jongens startten wervelend aan de partij met prachtig samenspel, bekroond met een beauty. De actie tekende zich op rechts af. Via Dante-Ward kwam de bal bij Robbe die de centraal opererende Elias vond en die knalde in één tijd met zijn knappe linker binnen (0-1;5'). Een actie om in te lijsten en opnieuw te bekijken. Deze droomstart was een kort leven beschoren want de Racing prikte gevaarlijk tegen  en had een gelijkmaker aan de voet.

De jongens hadden het daarna moeilijk om een constante in hun spel te krijgen. Mooie combinaties werden afgewisseld met onzuiver en rommelig voetbal. Onze tegenstander was echter niet in staat om ons echt in verlegenheid te brengen. De komende 45 minuten bouwden we gestaag onze voorsprong uit en klokten af op een verdiende 1-5 overwinning. Jens maakte er op aangeven van Linus 0-2 van (23'). Na een tegentreffer, een ver afstandsschot, maakte Elias, één van de uitblinkers, er op corner 1-3 van (43'). In het laatste kwart lukte ons dat nog tweemaal. Een voorzet van Milan kwam na een poging van Jens bij Sam, die simpel binnen tikte (1-4, 53'). Dante onderstreepte zijn sterke match met een mooie rush en dito doelpunt. (1-5, 58')

Binnenkort treffen we de roodgelen terug in hun sterkste gedaante voor een 11 tegen 11 oefenpot. Ons beste voetbal zullen we moeten bovenhalen om terug met de figuurlijke bloemen te gaan lopen. Komende week wacht er ons nog een oefenmatch om dan volledig op scherp te staan voor ons paastornooi van komende zaterdag. Het moment om ons kunnen te demonstreren!

21:30 Gepost door U11 KMSK Deinze in Foto's en beelden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.