01-05-10

Deinze-Doornik

De eindstreep lag dit jaar in Deinze. Voor onze laatste match schotelde de kalender, geholpen door de weersomstandigheden (een eerdere confrontatie werd afgelast), ons een onbekende tegenstander voor namelijk Doornik. Een blik op hun website verraadde een sterke tegenstander. Winnen tegen Dender, Brussels,…het zou bikkelen worden. Met een ploeg uit Wallonië mag je dit ook letterlijk nemen. Met een portie peptalk had trainer Thierry zijn legioen klaargestoomd. Met een zomersgevoel werd de match op gang gefloten. Het eerste kwart leverde veel duels op waarbij Doornik iets vinniger voor de dag kwam. De eerste grote kans kleurde echter oranje-zwart. Jens werd diep aangespeeld en haalde met zijn stevige linker uit. De paal verhinderde echter een eerste keer gejuich. Doornik prikte tegen maar de spits besloot naast. Onze boys duelleerden in het tweede kwart scherper. In deze “hevige strijd” viel er al eens een slachtoffer. Gentiel en Jens deelden in de klappen maar wat oplapwerk deed wonderen. Na enkele afgedwongen kansen, keken we plots tegen een achterstand aan (0-1, 20’). Het spel golfde goed over en ’t weer. Een match waarin Gentiel zijn kunde kon demonstreren. Hij deed dit met verve want enkele keren zou hij ons in het verdere verhaal van een tegentreffer behoeden.

Zoals meermaals dit seizoen namen we in de tweede helft duidelijk de overhand. We bleven de combinatie zoeken en tikten meermaals de Doornikse verdediging uit verband. Na enkele pogingen was het via Robbe dan toch raak. Op links aangespeeld, zette hij zich op snelheid door en plaatste beheerst de bal laag in de rechterhoek. Knap afgewerkt en meteen ook de verdiende gelijkmaker.(1-1;38’). We noteerden ook nog een prima doorsteekpas van Milan die echter door Robbe naast werd getrapt. Thierry maande zijn manschappen aan om op dit elan door te gaan in het laatste kwart. We hadden het betere spel en kwamen dan ook via mooi samenspel met een intikkertje van Robbe op een 2-1 voorsprong (47’). Onze verdedigers moesten tussendoor bij de pinken zijn en neutraliseerden vakkundig dreigend gevaar. We kenden ook meeval toen net voor affluiten Doornik het doelkader deed trillen. Het werd uiteindelijk een fel bevochten maar verdiende overwinning, een winner om het seizoen mee af te sluiten.

Bedankt jongens voor de mooie voetbalmomenten en de behaalde successen en Thierry voor het geleverde werk. Er stond ook dit jaar een sterke en hechte groep vrienden op het veld, de medeverdienste van de trainer. We sluiten het seizoen af met enkele tornooien om het goede van dit jaar te bevestigen. Er rest me nog om mijn hoetchacha collega te bedanken voor de goede sfeer en samenwerking en onze fotograaf Marc voor de rake fotoshots. Het ga jullie allemaal goed en tot weldra. Geert

17:01 Gepost door U11 KMSK Deinze in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.