04-10-10

02-10-2010 KMSK Deinze - Ieper 5-2

Deze week stond Ieper op het oranje-zwarte voetbalmenu. Deze “onbekende” ploeg kende sinds de competitiestart wisselend succes. Dankzij Thierry zijn contacten in het Ieperse milieu kwam hij toch te weten dat de jongens technisch goed opgeleid worden. De wedstrijd ging stipt van start. Voor sommige nog duidelijk te vroeg want met het vorderen van de wedstrijd steeg het aantal toeschouwers! Merkwaardig of toch weer niet?

Enrico werd door Thierry voor de match speciaal geprikkeld. Er is geen beter antwoord voor een voetballer dan met zijn voetjes op het veld te antwoorden. Ieper zou het in de eerste helft alvast ondervinden. Alle kansen in deze match beschrijven is alvast onbegonnen werk. Sorry voor de jongens die niet zullen vermeld worden. Ik zal me spijtig genoeg beperken tot de prangendste fases. Ons eerste doelpunt onderstreepte nog eens onze spelstijl. Miguel startte de opbouw vanuit de verdediging. Hij stak door naar Ward, die Enrico vond op links. Met een harde loeier verdween de bal hoog in doel (10’ ; 1-0). Nadat Flo nog eens op de deklat had gemikt, deed Enrico zowaar nog beter met een afstandsschot in de kruising na combinatiespel tussen Milan en Ward. Elke spits droomt van een zuivere hattrick. Hij demonsteerde nog eens zijn gouden linker met een knap schot juist onder de deklat(25’; 3-0).Ieper speelde intussen aardig mee en noopte onze verdediging om blijvend attent te zijn. Al bij al zou Gentiel weinig verontrust worden.

Bij de aanvangsfase van de tweede helft kenden onze jongens een dipje. Genoeg voor Ieper om tegen te scoren en Deinze terug wakker te schudden (3-1;39’). Daarna stoomde het oranje-zwarte legioen terug naar het vijandelijke doel en creëerden tal van kansen. Hierbij werd gretig gebruik gemaakt van de flanken. Maar ... en dit brengt me meteen bij het enige minpunt van deze partij, de afwerking bleef jammer genoeg ondermaats. Het leek wel of de doelman (die jongen speelde een prachtige partij)  als een magneet de ballen naar zich toe zoog. Ik heb ze niet geteld maar in de tweede helft forceerden we bij momenten slag om slinger een schietkans. Misschien toch nog eens oefenen op de afwerking? Gelukkig onderstreepte Jens ook zijn "tor-instinct". Eerst lukte hij een kopbal (41’) om tien minuten later een persoonlijke actie succesvol af te ronden. Hij ontdeed zich op zijn “Jens” van drie tegenstanders om dan laag in te schieten (5-1: 51’). Knap gedaan. Bij een eerder zeldzame gevaarlijke fase kon Ieper nog een goaltje meepikken. Eindstand 5-2. Proficiat met de verdiende overwinning. Op dergelijke faire partijen, met dank aan Ieper, kijken we graag terug.

Geert

23:19 Gepost door U11 KMSK Deinze in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.