11-10-10

09-10-2010 Sottegem - Deinze 0 - 4

Met Sottegem wachtte ons dit weekend een nieuwe klepper. Zij hadden tot nu toe een foutloos parkoers afgelegd. De vraag stelde zich echter of we terug een “geladen” duel tegemoet gingen. Tijdens de eerste helft dacht ik soms “There is something in the air”, maar gelukkig hielden de Zottegemse trainer en entourage het hoofd koel en volgde een knap duel.

Deinze nam na het eerste fluitsignaal onmiddellijk de match in handen. Na samenspel op het middenveld stak Milan door na Jens, die op snelheid de doelman omspeelde en een eerste maal de netten deed trillen. Vertrok Jens uit buitenspel of niet? De meningen waren verdeeld maar de goal werd toegekend (0-1; 2’). Rond de 10’ dreigde Sottegem een eerste maal met een hard schot naast.  Deinze nam terug over. Enrico werd diep gestuurd. De verdediger wou de bal professioneel afschermen maar Enrico recupereerde de bal, centerde waarop de ingelopen Jens hard uithaalde (0-2, 13’). Nauwelijks enkele minuten later Sottegem aan het kanon waardoor Gentiel, die een puike partij speelde, gepast “plat” moest gaan. Oranje-zwart bleef druk zetten en op de 20’ werd een fout begaan op Flo, centraal voor doel. Een kolfje naar de hand van Enrico die de bal mooi over het muurtje lepelde (0-3). We gingen met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de koffie (of een frisse pint bij dit prachtig nazomerweer) schoot Sottegem snel uit de startblokken en kregen we de eerste 5 minuten weinig voet aan de grond. Er hing een treffer in de lucht maar de schoten eindigden op Gentiel of naast zijn kooi. De Sottegemse trainer had het toen al door : het zou niet voor vandaag zijn. Zijn woorden waren nog niet koud of onze eerste aanval kende succes. Linus bracht op links de bal voor, waarop Jens met een controle-schot de doelman verschalkte (0-4; 38’). Game over en out. Het spel was nadien terug in evenwicht. Voor Deinze noteerde ik nog  kansen voor Linus en Ward na steekballen van respectievelijk Milan en Flo. Omdat onze verdedigers in mijn verslagen weinig worden vermeld, wil ik ze deze keer alle lof toezwaaien. Onze centrale verdedigers Elias- Dante –Sam speelden een prachtige partij, vakkundig bijgestaan door Miguel, Ruben,Jelle,Maxime..(heb ik ze allemaal vernoemd?). Op naar de volgende!

Geert

21:36 Gepost door U11 KMSK Deinze in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.