20-11-10

20-11-2010 Luingnois - Deinze : 2 - 3

Het was van vorig seizoen geleden dat we onze kunsten nog eens toonden op een kunstgrasveld. Op zich geen nadeel voor ploegen die van combinatiespel hun handelsmerk maken. Toch enige ontgoocheling toen bleek dat het veld nogal smalletjes uitviel. Thierry gaf de jongens alvast enkele tips mee tijdens de voorbereiding : de zijlijnen “opsnuiven”, ééntijdsvoetbal en duels winnen moesten leiden tot succes.

 

De jongens probeerden alvast tijdens de eerste helft om dit in de praktijk om te zetten maar botsten op een supergemotiveerde tegenstander die met powerplay uitpakte. Hierdoor en mede door de kleine afmetingen van het veld konden we ons gebruikelijke spel niet ontplooien. Het eerste kwartier viel dan ook nauwelijks iets te noteren. In de 17de minuut zetten we een eerste mooie aanval op via rechts. Flo stuurde Gianni weg die zijn man uitschakelde De doelman kwam goed tussenbeide maar kon de bal niet klemmen. Gianni recupereerde en legde terug tot bij Linus die met binnenkant voet de bal mooi in de winkelhaak dropte (0-1). Dit doelpunt luidde echter geen ommekeer in. De ruimtes bleven klein en het was dan ook Luingne die via een aanval op rechts tegen prikte (24’; 1-1). We gingen rusten met een billijk gelijkspel.

 

Thierry maande tijdens de rust de jongens aan om meer duelkracht aan de dag te leggen. Hij herschikte tevens zijn ploeg om met meer aanvallers druk te zetten. Na een eerste kans voor Luingne, waarbij Robin goed tussenbeide kwam, namen we de match in handen. Rond de 40ste minuut mocht Jelle een hoekschop nemen. Hij krulde de bal rechtstreeks in doel, een voorspelling die uitkwam (42’ ;1-2). Kort daarna zette Dante zich centraal sterk door, omspeelde nog een man en plaatste de bal met links laag in doel. Een knap doelpunt en meteen een geruststellende voorsprong (45’; 1-3). Jammer genoeg werden we 5 minuten later op snelheid genomen bij een inworp waardoor Luingne terug de aansluitingstreffer lukte (50’; 2-3) . Rood-wit dreigde nog met enkele vrije trappen maar de beste kansen waren nog voor ons. Een doelpunt na mooi samenspel werd afgekeurd wegens buitenspel en vlak voor affluiten kreeg Jonas nog bijna een geschenk van de doelman maar deze herstelde op het nippertje zijn fout. Het werd uiteindelijk een hard bevochten zege tegen een stugge tegenstander. Ook dergelijke matchen komen het leerproces ten goede.

 

Geert

14:36 Gepost door U11 KMSK Deinze in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.